JOSSUN SARJAKUVA-PÄIVÄKIRJA

Ai no Mamoru: Emiko! (valmis)

 Ai no Mamoru - Emiko!
Tiedot:
   Aloitettu: Syksy, 2013
   Valmistunut: Tammi, 2016
   Ikäraja: 11+
  Lukijoiden palautekyselyn arvosanakeskiarvo(asteikolla 4-10, päivitys: 26.1.17): 7.1
   Käsikirjoitus ja kuvitus: Jossu M
   Status: valmis
   Alunperäinen suunniteltujen lukujen määrä: 6
   Lopullinen lukujen määrä: 6

Lyhyt juonen tiivistys:
Emiko on lukiossa opiskeleva tyttö, joka viihtyy yksin- tai, viihtyy ja viihtyy, mutta yksin kuitenkin on. Sitten eräänä päivänä hän törmää vanhalla lounaspaikallaan Karaan, joka kärsii sydänsuruista. Emiko kertoo hänelle, mitä hänen pitäisi tilanteessaan tehdä, ja Kara ryhtyy hänen ystäväkseen. Ongelmat kuitenkin vasta alkavat.  Kara nimittäin järjestää Emikon koulun rakkausasioiden neuvojaksi,, eikä Emiko-parka osaa kieltäytyäkään. Mitäs tapahtuukaan tytölle, joka neuvoo toisia rakkaudessa, mutta jolla on omiakin asioita vielä setvimättä...?

_______________________________________________________________________
Ensimmäinen lukuEnsimmäinen luku on tässä. Olen suhtkoht tyytyväinen, antakaa mielipiteitä ja ehkä teen tälle jopa jatkoa ;)


Toinen luku(toivottavasti myös luvunavauskuva josksu myöhemmin): Onnistumisen tärkeys

...


 2. luku/ Loppu

No niin! Puoli vuotta siihen pujahti melkeinpä, mutta sain vihdoin ja viimein jatkettua! :D Piirrustusjälkeni on hieman taantunutta, ja häpeän näitä sivja yli kaiken, mutta eipä se haitannut silloinkaan kun tein Naomia. XD KErtokaa jos haluatte jatkoa, ja sitä tulee kaiketi joskus. X3

3. Luku - Eksyneet tunteet (jälleen ilman avauskuvaa...)

 Kröhöhöm.... Kauankohan tämänkin luvun laittamisessa kesti...?^^'  No, kiitos Hodgiksen herätyksen kolmas luku kuitenkin on täällä, ja ihan hyvin laaduin kai...? Edelleen kismittää harmaiden loppuminen, en saa enää edes varjoja ;_; Mutta niin. Lisäksi jouduin muokkaamaan luonnoksia niin paljon että koko juoni tuntuu kököltä.... No, tiivistettynä: Shuu(eli se lyödään vetoa -tyyppi), Kara ja Emiko on alkaneet jostain kumman syystä pyöriä yhdessä, Emiko alkaa tykätä Shuusta, toivoo että ei tykkäisi ja pakenee kauhuissaan luokasta kasatakseen itsensä. Kaksikko seuraa perässä kun taas Emiko päättäää äkkiä että on niin tyly heille että jättävät hänet lopullisesti rauhaan jottei rakastuisi Suuhun enempää. Että näin. u.u

4. Luku/Loppu
5. luku / LoppuJälkipuhe


Ohi on! Hmm…taitaa mennä vielä pari viikkoa ennen kuin tajuan sen, joten en ihan tajua mitä tähän pitäisi kirjoittaa…. *menee vakoilemaan Naomin loppupuhetta* Okei, ei selvästi apua Naomin loppupuheesta. Tuota noin. *hän hermona* Emikon loppukuvasta sen verran, että jos joku ei huomannut, se on ikään kuin uudelleenpiirros aivan siitä ensimmäisestä. Huomatkaa hei ero…:D Uskomatonta. Mistä tulikin mieleeni että piirsin Emikoa sitten 2 vuotta ja 4 kuukautta, mikä siis tekee kuukausissa kaiken kaikkiaan 28. 28 kuukautta, 6 lukua. Eli keskiarvona laskien jokaiseen lukuun kului suunnilleen neljä ja puoli kuukautta. Nyt hävettää. Mutta hei – se on valmis! Se vaati paljon art blockeja, masentelua, käsikirjoituksesta valittelua ja monet iskut olkapäähän kun kaverini painosti piirtämään lisää(hehhe, kiitos siitä vain sinulle kuka jääköön nimeämättä) ja lopulta 125 sivua puhdasta A4-paperia(+loppukuva ja 2 hylättyä luvunavauskuvaa).  Monesti vannoin etten kesken jätä ja nyt kun sitä miettii, pidinpä lupaukseni! Ainakin siitä saa olla ylpeä, kun nyt satun kokemaan itseni sellaiseksi luovuttajaksi :3 Enpä luovuttanut Emikoa! (Mulla on kyllä hassu tapa kutsua kaikkia sarjoja päähenkilön nimellä…) Omaksi lempihahmoksi koko sarjan aikana mahtaa olla pakko nimetä Shuu. Älkää nyt viitsikö – olihan koko poika niin toivottoman huvittava! XD Varsinkin kuudennessa luvussa… Karastakin pidin paljon.
   Jos nyt puhutaan siitä, mitä tämän jälkeen, ajattelin saada viimein aikaan pari minisarjista(yksi idea jo mielessä, mutta…) kun sitä sivua on selattu niin monta kertaa että kysyntää vaikuttaisi olevan. Mutta lisää arttia odotellessa voitte aina käydä lukemassa tarinablogiani, johon itse asiassa suunnittelen kirjoittavani kirjallisen version Emikosta. Kannattaa lukea se, vaikka ette olisikaan niin lukijaihmisiä. Kirjoittamisen ja piirtämisen keskeiset kerronnan keinot ovat kuitenkin sen verran erilaiset, ja tähän mennessäkin voin jo sanoa että tarinan taustat selviävät paljon helpommin kuin sarjakuvassa. Joten…No, käykää katsomassa sitäkin blogia :3 Myös ne hahmoprofiilit ajattelin lisätä, ja voisin itse asiassa jossain välissä piirtää Emikon ja likkojen koulupuvut ihan sample-mielessä, koska let’s face it – onhan se muuttunut sarjiksen aikana vaikken hetkeksikään ajatellut niin tahallani tehdä. Joten se on hieman jäänyt vaivaamaan.
   Mutta mutta, voisinhan minä pikkuhiljaa päästää teidät jatkamaan elämäänne :D Me varmastikin törmätään vielä(no, jos te aiotte siis vielä palata tänne XD), ja siihen asti voin sanoa vain että kaikkea hyvää, ja kiitos että uhrasitte aikaanne tutustuaksenne Emikoon :3


- Jossu M

18 kommenttia:

 1. siiis tää on ihan super hyvä! :D tykkäsin tosi paljon ja oot tosi hyvä piirtään ^_^

  VastaaPoista
 2. Oooh, eka kommentti aikoihin ja vieläpä tähän osioon! >/////< Kiitos kamalasti! EN itse kovinkaan pidä tästä, koska tämän tekemisestä on jo hetki, mutta pyrin jatkamaan, kunhan keksin juonenpätkää vähäsen...:> Kiitos vielä kehuista!

  VastaaPoista
 3. mahtava tarina haluun lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko tosi? O///O Kiitos! Ehkä jotain saankin aikaiseksi, kun vain jaksaisin alkaa väsäämään...:> Teen parhaani! ^^

   Poista
  2. mäkin haluun lisää! Mahke & A8DeMi

   Poista
  3. Voi hyvänen...Tämäpä on suosittu X) Mahtavaa! Harmi vain että inspis on kateissa.. :< No, eiköhän se siitä :D

   Poista
 4. hei oletko www.FlirttiStoori.fi pelissä?
  t: FlirttiStoorin käyttäjä Mahke & A8DeMi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, siellä olen :3 Käyttäjänimellä Yoshichan, siellä minun profiilissani onkin linkki tänne :D

   Poista
 5. Heips mäkin kävin lukemassa. Olen "frostedwithmint" Flirttistoorissa. Tykkäsin tarinan juonesta. Ja sarjakuvaa on helppo lukea, selkeät kuvat. Sulla on luontaisia lahjoja tehdä sajakuvaa. Kirjoitathan pian tarinalle jatkoa? :)

  VastaaPoista
 6. Oi....mikä kohteliaisuus! Kiitos. Ihana kuulla jonkun olevan tuota mieltä. Teen kyllä jatkoa kun ehdin/jaksan/muistan :D On tässä jo ruutujakoluonnokset valmiina kolmannesta luvusta, mutta toteutus uupuu. :D Kyllä sekin joskus ilmestyy.....Toivon mukaan XD Teen joka tapauksessa parhaani!

  VastaaPoista
 7. Piirrät tosi söpösti! :3 Hieman anatomiavirheitä, mutta niistä pääsee ajan kanssa! Hyvää työtä. *peukku ylös*

  VastaaPoista
 8. Kiitos paljon! ^^ Tiedostan anatomiavirheeni hyvin ja pyrin oppimaan miten niitä voisi vältellä(mtien oudosti sanottu :D). Minä nyt kuitenkin piirrän vain menemään, en tarkista sivua toiselsta puolelta valoa vasten tai mitään.... Niin että kehittymistä tällä saralla riittää. Tekeminenhän siihen ainoa keino on, joten töihin vain. (olipa taas turhaa infoa...XD)
  Kiitos :3

  VastaaPoista
 9. >.< Niin toivoisin jatkoo tälle. Rakastan sun piirrustus tyyliä ja se sopii niin hyvin sarjakuvan tekemiseen.(myönnän, suosikeissa sivu on) Juoni ja sen kuljetus myös todella hyviä like always. Sulla on selvästi lahjoja tähän ja toivottavasti jatkat.<3 toivottavasti tää kommentti nyt tuli nimellä eikä anonyyminä, mut varmuudelta: Terveisin: Hodgis
  Ps: Jos pystyisit FS:ssä ilmottaa jatkosta niin pystyis tulla sit kommentoimaan? Ei tietty oo pakko, mut ois kiva olla ajankohtaisempi>:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi elämä, kiitos ;_; Uskomatonta että joku vielä jaksaa odottaa jatkoa....<3 Suurin syynihän, inspiraationpuutteen lisäksi, jatkon puuttumiselle on kynien huonous, mutta toisaalta voisinhan minä periaatteessa jatkaa tekoa myös kalligrafia-kynälläni ja perinteisellä musteella - jokseenkin silloin väritys olisi aika hankalaa. Mutta uskon kyllä, että jos vain löydän jostain suunnitelmani niin saan jatkoa aikaan :D Jokseenkin siihen voi hieman kestää.
   Ps. Voinhan minä ilmoitella ;)

   Poista
 10. löysin tieni tänne tarinablogisi kautta. tykkään sarjakuvan juonesta kovasti ja tyylisi on söpö <3 nettiyhteyteni on vähän huono ja kommentin ja kuvien katsominen vähän takkuista, palailen siksi myöhemmin vielä uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tervehdys taas! :D Oletkin ensimmäinen joka on kommentoinut sekä tänne että tarinablogista :3 Mahtavaa ^^ Kiitos kehuista, mukavaa että nautit ^_^ Palailehan vain, tervetuloa~

   Poista
 11. Hei!
  Olen vieraillut täällä aikaisemminkin ja vuoden 2015 puolella jätin kommenttia. Palasin nyt seuraamaan tarkemmin valmista sarjakuvaa.

  Ihailen taitoasi päättäväisesti tuoda tarinan loppuun ja luoda kokonaisuuden pitkäjänteisesti työskentelemällä. Tyylisi piirteet ovat tallella, mutta kehitystäkin huomaa. Onnea tarinan loppuun saamisesta ja menestystä tulevien sarjakuvien piirtämisessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! :'3 Kiitos paljon - ilahduttavaa saada kommenttia, vaikka onkin reilusti yli puoli vuotta sarjakuvan lopettamisesta...(ja melkein yhtä pitkään siitä kun tänne mitään on tullut lisättyä...^^')

   Kiitos myös siitä, että palasit takaisin. :3 Bloginpitäjälle se ei ole koskaan itsestäänselvyys, ja arvostan sitä suuresti. Toivon, että sait tarinasta edes jotain irti ja edes välillä hymähdit huvittuneena. Ansaitsit sen kyllä!

   Poista